Simac Ladies Tour: Jackson schuift op in klassement

Het peloton trok de heuvels in tijdens de vierde etappe van de Simac Ladies Tour. Alison Jackson reed een sterke rit en finishte in de eerste groep achter een solowinnares. 

Na drie vlakke etappes wachtten de Limburgse heuvels op het peloton in en rond Landgraaf. Al vroeg in de etappe moest Rachele Barbieri opgeven vanwege de gevolgen van de valpartij eerder deze week. Het harde parcours met onder meer de Gulperberg, Kruisberg en Cauberg dunde het peloton stevig uit. Alison Jackson hield zich knap staande in de eerste groep richting de finale.

In de laatste kilometers sprong Riejanne Markus weg uit deze groep en soleerde naar de ritzege. Jackson sprintte enkele seconden later naar een 10e plaats. Dankzij dit resultaat schoof de Canadese Liv Racing Xstra renster op naar een vierde plaats in het klassement, 29 seconden achter leidster Lorena Wiebes. Morgen staat er een individuele tijdrit over 17,8 kilometer op het programma.

“Het was een lastige etappe, maar dat wisten we al voorop. In de tweede ronde kwam ik ten val, maar na een snelle wielwissel kwam ik terug in het peloton. In de sprint koos ik het wiel van Wiebes, maar ik was niet bij machte haar versnelling op te vangen en verloor zo wat posities. Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik niet hoger eindig vandaag, maar ik ben blij met hoe sterk ik reed en hoe de meiden in mij geloofden. Morgen volgt een technische tijdrit. We gaan zien hoe die het klassement door elkaar husselt”, aldus Jackson na de rit.